Warning: Use of undefined constant enable - assumed 'enable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/isosoft/public_html/wp-config.php on line 70
Το Cloud Computing στις Eπιχειρήσεις - Isosoft

Το Cloud Computing στις Eπιχειρήσεις

Όλοι μας έχουμε ακούσει για το cloud computing, αλλά τι πραγματικά είναι και πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για να  επεκτείνουμε την επιχείρησή μας ;

To cloud computing δεν είναι κάτι το  καινούριο, η αλήθεια είναι ότι έχει μπει στην ζωή μας εδώ και χρόνια. Είναι εξέλιξη του Application Service Provisioning (ASP). Σκεφτείτε το hotmail και άλλες υπηρεσίες αποστολής e-mail ή το dropbox  που χρησιμοποιούσαμε εδώ και χρόνια. Άλλες χαρακτηριστικές υπηρεσίες είναι και το SoundCloud, το GrooveShark, το iTunes, μα και άλλα αντίστοιχα.

Αυτό που ανέδειξε περισσότερο τις δυνατότητες του cloud computing και το έβαλε δυναμικά στις ζωές μας, είναι η βελτίωση των ταχυτήτων σύνδεσης στο internet. Με απλά λόγια,  η χρήση του  cloud computing δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εκμεταλλευτούν τον αποθηκευτικό χώρο και την υπολογιστική ισχύ ενός απομακρυσμένου server,  μέσω της σύνδεσής τους στο Internet.

Γιατί να το βάλουμε στη ζωή μας και στην επιχείρησή μας;

Ας προχωρήσουμε λίγο παρακάτω, στο Cloud Software as a Service (SaaS). Πρόκειται για την δυνατότητα που παρέχεται στον καταναλωτή  να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του παρόχου, που τρέχουν σε μια cloud υποδομή. Οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες από διάφορες client συσκευές όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Ο καταναλωτής δεν έχει τη διαχείριση ή τον έλεγχο της χρησιμοποιούμενης cloud υποδομής συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, των servers κλπ .

6-300x264

Σύμφωνα με τα νέα στατιστικά που έρχονται στο φως από το  την Ετήσια Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου για το 2015-2016, οι επιχειρήσεις έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι του cloud computing και βασίζουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτό.

Σήμερα οκτώ στις δέκα εταιρείες δηλώνουν πως ενδιαφέρονται για το Cloud Computing, με περίπου τέσσερις στις δέκα να έχουν εφαρμόσει σχετική στρατηγική. Έρευνα της IDC  με της  SAP δείχνει ότι το 19% των εταιρειών σκοπεύει να εφαρμόσει στρατηγική Cloud τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ ένα ποσοστό 14% απαντά ότι το αξιοποιεί για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά δεν έχει πλάνα για ολοκληρωμένη εφαρμογή του.

Οικονομία

Σημειώνεται ότι το Cloud Computing είναι μια δομή με την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση και να χρησιμοποιούμε web εφαρμογές χωρίς να τις διαθέτουμε στον υπολογιστή μας, αλλά με οποιαδήποτε άλλη συσκευή που είναι διασυνδεδεμένη με το Internet. Το Cloud Computing επιτρέπει στον σύγχρονο επιχειρηματία να έχει πρόσβαση σε μία web εφαρμογή της επιχείρησης του ή και  στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας από οπουδήποτε και αν βρίσκεται!
Επενδύστε και εσείς στο cloud computing! Απευθυνθείτε στο έμπειρο δυναμικό της ISOSOFT για την υλοποίηση της δικής σας web εφαρμογής και επωφεληθείτε από τις δυνατότητες του cloud computing!

Comments are closed.